Smażone rydze

Smażone rydze

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rydze

    20 szt
  • olej

    3 łyżki
  • sól ziołowa

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • natka pietruszki

    3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rydze oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Każdy kapelusz posypujemy solą ziołową i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym oleju do miękkości. 5 minut przed końcem pieczenia posypujemy posiekaną natką pietruszki i podpiekamy jeszcze 5 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wacław

08.11.2015 09:29
poproszę o kilka sztuk ;-)

Maridka19

08.11.2015 08:24
Super pomysł :)

Habibi

08.11.2015 01:43
uwielbiam rydze :)

halina17

07.11.2015 22:25
Smaczne rydze.

Ewa Wojtaszko

07.11.2015 22:14
jeszcze nigdy nie jadłam tych grzybków

Megg

07.11.2015 21:29
uwielbiam :-)

wwwiolka

07.11.2015 20:38
Bardzo fajny przepis.

berys18

07.11.2015 20:27
rydze są pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat