Smażone pstrągi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg świeży patroszony

    2 szt.
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • mąka

    50 g
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    50 g
  • jajko

    1 szt
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryby pokroiłam w dzwonki,oprószyłam solą,pieprzem,skropiłam sokiem z cytryny,wstawiłam na godzinę do lodówki.Obtoczyłam w jajku i panierce przygotowanej z mąki i bułki tartej (1:1),usmażyłam na oleju.Podałam z surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
artur7 15.12.2013 17:43
fajna rybka
Aannkaa82 27.10.2013 19:21
Uwielbiam rybki, w każdej postaci a najbardziej te smażone i choć przyznaje że takiego pstrąga jeszcze nie jadłam to jestem pewna ze smakuje wspaniale :)
marcia7 27.10.2013 18:46
wspaniała ryba

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat