Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone pstrągi

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg świeży patroszony 2 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny 2 łyżki
mąka 50 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 50 g
jajko 1 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone pstrągi

Ryby pokroiłam w dzwonki,oprószyłam solą,pieprzem,skropiłam sokiem z cytryny,wstawiłam na godzinę do lodówki.Obtoczyłam w jajku i panierce przygotowanej z mąki i bułki tartej (1:1),usmażyłam na oleju.Podałam z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 15.12.2013 17:43
fajna rybka
Aannkaa82 27.10.2013 19:21
Uwielbiam rybki, w każdej postaci a najbardziej te smażone i choć przyznaje że takiego pstrąga jeszcze nie jadłam to jestem pewna ze smakuje wspaniale :)
marcia7 27.10.2013 18:46
wspaniała ryba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak