smażone pomidory zielone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory zielone

    2 kg
  • cukier

    2 kg.
  • kwasek cytrynowy

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory zielone pokroić w grube plastry i na noc zasypać kwaskiem cytrynowym i cukrem. Na drugi dzień postawić na dużym ogniu i zagotować. Jak przestygną to zagotować jeszcze kilka razy żeby wyparowało dużo wody. Gorące nakładać do słoików. i, zakręcić i odwrócić do góry dnem. Ja te pomidory wykorzystuje do ciasta drożdżowego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Madziela 13.10.2015 22:14
skad bierzesz takie przepisy lub pomysly na przepis?
Ela15 16.08.2015 18:56
ciekawy pomysł, wart wypróbowania
usmiech 23.05.2012 09:50
ciekawe
Goya 25.01.2012 21:33
oooo nie próbowa?am
Beata73 12.12.2011 14:27
ciekawe w smaku
Beata73 12.12.2011 14:27
ciekawe w smaku
SyMiki 10.11.2011 11:33
muszę wypróbować
mamusia1 25.10.2011 16:22
pyszna konfitura
Grażyna13 31.05.2011 15:00
Świetne, wykorzystam ten przepis :)
Dorota76 03.05.2011 18:15
rewelacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat