Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażone podudzia na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 6 sztuk
sól
pieprz
sos piri piri 1 łyżka
oliwa 4 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat pół łyżeczki
miód 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: smażone podudzia na ostro

Podudzia należy obgotować i osuszyć, szybciej się wtedy usmażą. Robimy marynatę. Oliwę mieszamy z solą, pieprzem,
obydwoma sosami, oraz z papryką i miodem. Tak posmarowaną marynatą nacieramy każdy kawałek kurczaka. Wstawiamy na godzinę do lodówki.,
Po tym czasie mięso smażymy z każdej strony na rozgrzanej patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 11.04.2014 00:18
Fajne danie.
beniaminek 19.05.2013 22:19
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak