Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone placuszki z papryką, pieczarkami i mięskiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 200 g
papryka 1 szt
cebula biała 2 szt
mięso z ćwiartki 300 g
mleko 2% 2 szkl
mąka 2 szkl
otręby pszenne 1 łyżka
otręby owsiane 2 łyżki
jajko 2 szt
sól 1/2 łyżeczki
pieprz
tabasco 2-3 krople
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone placuszki z papryką, pieczarkami i mięskiem

Mięso z ćwiartki może być z poprzedniego dnia) obrać i pokroić na mniejsze kawałeczki.Pieczarki pokroić w piórka i podsmażyć na patelni. Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć razem z pokrojoną w kostkę papryką. Pod koniec smażenia dodać pokrojony czosnek, i wszystko razem chwilę podsmażyć.W misce wymieszać mleko z jajkami, mąką, otrębami oraz przyprawami, a na koniec dodać mięso, pieczarki oraz cebulę z papryką i czosnkiem. Wymieszane składniki porcjami wykładać na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i smażyć z każdej strony na złoty kolor. Podawać ciepłe z ketchupem lub sosem czosnkowym. Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 07.12.2013 08:40
bardzo smaczne placuszki , takich z papryką nie robiłam
Megg 17.10.2013 09:59
super smaczne placuszki
ppaulina 16.10.2013 18:44
pyszne placuszki
Aannkaa82 15.10.2013 21:27
NA pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak