Smażone pierogi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto drożdżowe:

  • mąka tortowa

    1 kg
  • drożdże

    8 dkg
  • ciepłe mleko

    3/4 litra
  • masło

    10 dkg
  • żółtka

    6-8 szt
  • sól

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych składników zagnieść ciasto.
Po wyrośnięciu rozwałkowywać partiami na grubość ok. 1-2 cm.
Wycinać krążki, nałożyć farsz i zlepić brzegi.
Zaraz po zlepieniu smażyć na głębokim oleju na złoty kolor.
Usmażone pierożki wykładać na papierowe ręczniczki do odsączenia.

Farsz:
Kapusta z grzybami wg uznania smakowego.

SMACZNEGO :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (51)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Przepisy Joanny 21.02.2014 22:03
pyszne pierożki
Ela15 13.02.2014 10:43
fajny przepis
alaaa 30.01.2014 14:17
pyszne i chrupiące
m1monika 03.01.2014 12:37
bardzo lubię :-)
Ola1young 01.12.2013 13:18
lubimy takie :)
Malgorzata549 07.10.2013 16:07
pyszniutkie
Róża1 16.09.2013 14:55
pyszne są te pierożki:-)
adelajda 22.06.2013 17:33
lubię pierogi
Bernadeta1 14.04.2013 00:31
ciekawy przepis
Kuchareczka2 24.03.2013 11:21
pychotka hmmmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat