Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone pieczarki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

500 g pieczarek
2 cebule
2 ząbki czosnku
pół pęczka natki pietruszki
sól
pieprz
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone pieczarki

Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy w plasterki. Wrzucamy je na rozgrzany olej, smażymy do odparowania wody. Dorzucamy do nich pokrojoną w kostkę cebulę i rozdrobniony czosnek, smażymy na wolnym ogniu do zrumienienia grzybów i cebuli. Doprawiamy solą i dużą ilością świeżo mielonego pieprzu. Posypujemy natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 05.07.2017 10:49
Trzeba będzie spróbować z czosnkiem, bo na pewno mają inny smak.
SzczyptaChili 04.07.2017 16:05
Uwielbiam właśnie takie , rumiane z natka pietruszki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak