smażone pieczarki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • olej do smażenia

    2 łyżki
  • pieczarki

    8 sztuk
  • cebula suszona

    1 łyżka
  • czosnek granulowany

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dokładnie umyj pieczarki i odłóż na bok.Na olej przez minute podsmaż cebule i czosnek.Dodaj pieczarki kapeluszem do dołu.Gdy staną się lekko brązowe obróć na inną strone.Rób to do momentu ,gdy będą wszędzie zarumienione.Dopraw przyprawą kucharek.Spróbuj i w razie potrzeby jeszcze dopraw.Podawaj na ciepło.Doskonale smakuje z jajecznicą lub omletem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewaa 10.01.2013 21:11
pychota
eliza135 09.01.2013 15:22
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat