Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone pieczarki .

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
odrobina smalcu

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone pieczarki .

Pieczarki obieramy i dokładnie myjemy , następnie kroimy w mniejsze kawałki i wrzucamy na patelnie , pieczarki trzymamy na patelni aż oddadzą całą wodę a następnie pod koniec smażenia dodajemy smalec i mieszamy chwilę . Ja tak przygotowane pieczarki zamrażam sobie na zimę w zamrażalniku . Może nie wyglądają apetycznie ale później są smaczne :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 08.09.2013 22:20
nie irytuj się tak - nic nie pisałaś o ich pochodzeniu a wróżką nie jestem :)
babeczka007 08.09.2013 20:02
bo to są pieczarki zbierane własnoręcznie a nie kupione w sklepie i są o wiele lepsze niż te twoje ze sklepu !!
Joannasz3190 07.09.2013 23:57
Super przystawka :)
SmacznaPyza 07.09.2013 23:15
a po co zamrażać pieczarki skoro są dostępne w sklepach cały rok i to w podobnej cenie ? sorki, ale nie rozumiem za bardzo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak