Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone maślaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1 kobiałka maślaczków ok.1/2 kg
cebula 1 szt
sól, pieprz
Margaryna/masło do smażenia
borowiki 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone maślaczki

Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy ze szczyptą soli na margarynie. Grzyby myjemy, maślaczki obieramy ze skórki i odcinamy trzonki. Kapelusze kroimy w plasterki, a trzonki siekamy w drobne kawałki. Następnie wrzucamy je na patelnię, przyprawiamy obficie solą i pieprzem. Smażymy około 10 minut, następnie dusimy pod przykryciem około 5 minut i na koniec jeszcze 5 minut przesmażamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 18.06.2012 22:20
pyszności !
emeslive 30.04.2012 20:52
Uwielbiam takie grzyby! Pyszności!
smakowita 20.12.2011 13:02
lubię maślaki ,ale ja smażę je na prawie chrupko
ben-ka 20.05.2011 17:25
Teraz tylko czekać aż las zaprosi nas na grzybobranie:)
IlonaAlbertos 30.03.2011 14:58
Maślaczków zawsze jest bardzo dużo. Robię podobne, są pyszne :)
wojtek10_89 13.10.2010 08:59
bardzo lubie grzyby na pewno wyprobuje pani przepis
kasiurek 13.10.2010 08:47
pychota:)
Izabela/bella81 02.10.2010 11:39
Świetne zdjęcia i super przepisy. Jestem pod wrażeniem Pani księgi. Nawet zwykłe maślaczki wyglądają jak prawdziwy rarytas:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak