smażone krewetki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki tiger

    1 opakowanie
  • mąka

  • jajko

  • sól i pieprz do smaku

  • piwo

  • mleko

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, jajka, mleka i piwa (mleka ok.200 ml zaś piwa o połowę mniej) przygotować gęste ciasto naleśnikowe. Dowolnie doprawić do smaku. Każdą jedną krewetkę oprószyć mąką a następnie zanurzyć w cieście. Smażyć na głębokim oleju na złoty kolor. Podawać z sosem chilli.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 20.07.2013 22:19
Takich nie robiłam.
AnaSt 15.02.2011 18:06
Jadłam i polecam ;)
cukiereczek 02.12.2010 10:13
Apetyczne
Mariola21 30.11.2010 20:52
Apetycznie wyglądają :)
Gonia555 30.11.2010 17:32
Warto się skusić
agnieszka214 30.11.2010 15:04
mniam apetyczne
anja3107 29.11.2010 14:14
oj chyba bym nie zjadła ;-)
Damian19 29.11.2010 07:33
zachecaja wygladem :)
iwa643 29.11.2010 07:30
lubię takie coś

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat