Smażone klopsiki z cielęciny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser feta

    60 gram
  • suszona mięta

    1 gram
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

    1/2 łyżeczki
  • suszone oregano

    1 garść
  • olej do smażenia

    1 szt
  • cebula

    1/4 siekana
  • cielęcina

    200 mielona
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki, poza olejem wrzucamy do miseczki i dokładnie ze sobą zagniatamy. Powstanie nam z tego mięsna masa o niesamowitym zapachu. Formujemy z niej małe kuleczki, takie o średnicy 1,5 do 2 cm. Gotowe kuleczki smażymy na rozgrzanym oleju przez około 6 do 8 minut. Podajemy z frytkami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat