Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone kiełbaski na słodkim bigosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała 0,5 kg
kiełbasa biała 2 sztuki
marchew 2 duże sztuki
cebula czerwona 1 sztuka
musztarda 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawy do żeberek do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone kiełbaski na słodkim bigosie

Kroki postępowania

1
Kapustę kroimy jak „do bigosu”. Marchewki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. W garnku rozgrzewamy odrobinę oleju i wkładamy kapustę,
Krok 1 - Smażone kiełbaski na słodkim bigosie foto
2
na wierzch rozkładamy startą marchewkę, przyprawiamy solą i prużymy pod przykryciem, aż warzywa zmiękną, w razie potrzeby podlewając wodą.
Krok 2 - Smażone kiełbaski na słodkim bigosie foto
3
Kiełbaski śląskie kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, pod koniec smażenia na patelnię dorzucamy pokrojoną w pióra czerwoną cebule i smażymy tak długo aż cebula się zeszkli.
Krok 3 - Smażone kiełbaski na słodkim bigosie foto
4
Gdy kapusta zmięknie przekładamy ją do przygotowanej kiełbasy z cebula, dodajemy musztardę, pieprz oraz sól i mieszamy. Smażymy na niewielkim ogniu ok. 15 minut.
Krok 4 - Smażone kiełbaski na słodkim bigosie foto
5
Przekładamy kapustę na talerze i smażymy, ponacinane wcześniej białe kiełbaski przyprawione przyprawą do żeberek.
Krok 5 - Smażone kiełbaski na słodkim bigosie foto
6
Kiełbaski układamy na kapuście. SMACZNEGO!
Krok 6 - Smażone kiełbaski na słodkim bigosie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 13.01.2015 08:51
smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak