Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone karpie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp dzwonka 5-6
cytryna 1
przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat pół łyżeczki
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone karpie

Kroki postępowania

1
Gotowe dzwonka karpia dokładnie myjemy i przekładamy do miseczki polewamy dużą ilością soku z cytryny oraz wszystkimi przyprawami które podałam .Ręką mieszamy dokładnie, aby każdy dzwonek był doprawiony ,nasączony sokiem i przyprawami. Gotowe ryby przkryłam sreberkiem i zostawiłam na całą noc do lodówki.
Krok 1 - Smażone karpie  foto
2
Następnie wbiłam jajko na talerz .Wsypałam do jajka tylko przyprawę uniwersalną Kucharek i przyprawę do Ryb Prymat.Rozkłóciłam jajko widelcem i najpierw wyjęte ryby moczyłam w jajku potem w bułce tartej . Smażymy ryby na gorącym tłuszczu z obu stron na małym ogniu.
Krok 2 - Smażone karpie  foto
3
Gotowe i usmażone ryby wykładamy na talerz i podajemy z pieczywem :)
Krok 3 - Smażone karpie  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 09.12.2016 19:54
już nie mogę doczekać się Wigilii i karpia
IwonaKa 22.01.2016 21:57
pycha,bardzo lubię
Marta Ryżek-Kalkowska 22.01.2016 16:16
Smakowite danie :)
Bernadeta1 05.01.2016 21:12
bardzo lubię karpia, pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak