Smażone karpie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp dzwonka

    5-6
  • cytryna

    1
  • przyprawa uniwersalna

    1 łyżeczka
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    1 łyżeczka
  • pieprz

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    pół łyżeczki
  • jajko

    1
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Smażone karpie  foto
Gotowe dzwonka karpia dokładnie myjemy i przekładamy do miseczki polewamy dużą ilością soku z cytryny oraz wszystkimi przyprawami które podałam .Ręką mieszamy dokładnie, aby każdy dzwonek był doprawiony ,nasączony sokiem i przyprawami. Gotowe ryby przkryłam sreberkiem i zostawiłam na całą noc do lodówki.
Krok 2 - Smażone karpie  foto
Następnie wbiłam jajko na talerz .Wsypałam do jajka tylko przyprawę uniwersalną Kucharek i przyprawę do Ryb Prymat.Rozkłóciłam jajko widelcem i najpierw wyjęte ryby moczyłam w jajku potem w bułce tartej . Smażymy ryby na gorącym tłuszczu z obu stron na małym ogniu.
Krok 3 - Smażone karpie  foto
Gotowe i usmażone ryby wykładamy na talerz i podajemy z pieczywem :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 09.12.2016 19:54
już nie mogę doczekać się Wigilii i karpia
IwonaKa 22.01.2016 21:57
pycha,bardzo lubię
Marta Ryżek-Kalkowska 22.01.2016 16:16
Smakowite danie :)
Bernadeta1 05.01.2016 21:12
bardzo lubię karpia, pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat