Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone kanie a'la schabowy

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czubajka kania 9 szt dużych kapeluszy
jajko 4 szt
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone kanie a'la schabowy

Kapelusze kani posolić i popieprzyć z obu stron i odstawić na godzinkę. Jajka wbić do miseczki i roztrzepać widelcem. Kanie panierować w jajku oraz bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron. Osączyć na papierowym ręczniku i podawać. Ja podałam z sałatką z mieszanki sałat i pomidorków koktajlowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 30.06.2014 08:14
bardzo dobre
goofy9 28.10.2013 22:33
robię identyczne, są genialne
Wafelek2601 09.10.2013 11:07
Też tak robię, bo uwielbiam takie kanie
ONY_za_kare 25.09.2013 14:32
uwielbiam!
Mniam 24.09.2013 09:00
Nigdy nie jadłam, ale wierzę, że są pyszne.
magdziorka6 24.09.2013 08:18
niezły z nich kotlet wychodzi :-)
Magula 24.09.2013 07:39
dawno takich nie jadłam, ale pamiętam że bardzo mi smakowały
Izabela9 24.09.2013 06:35
Uwielbiam tak podane kanie ale boje się ich zbierac.
iwi 24.09.2013 06:08
Świetny przepis
jasiek 24.09.2013 02:14
fajne grzybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak