Smażone kanie

Smażone kanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kania

    5 sztuk
  • jajko

    1 sztuka
  • mąka

    10 łyżek
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 szczypta
  • olej do smażenia

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    10 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Smażone kanie

Kapelusze dokładnie płuczemy, osuszamy, solimy. Panierujemy tak jak zwykły kotlet, czyli jajko, mąka, jajko i bułka tarta. Smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia. 

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (94)

cooleczka 01.03.2013 09:38
bardzo lubię panierowane kanie
Katarzyna59 21.01.2013 12:52
fajne
Ewa6274879 19.01.2013 22:10
oj zjadłabym takiego grzybowego kotlecika :)
kala9287 06.01.2013 13:38
bardzo lubię
babi17 29.12.2012 09:34
super
pestka 27.12.2012 21:04
moja Babcia tak robiła
pycia9 21.12.2012 16:55
uwielbiam
krystyna330 16.12.2012 15:49
super
Renata22 05.12.2012 17:07
fajne
Bernadeta1 20.11.2012 18:56
bardzo smacznie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat