Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone kalafiory

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 główka
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 200 gram
olej do smażenia

Porada

Aby kalafior się nie spalił wrzuć do oleju kawałek ziemniaka aby olej się nie palił

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone kalafiory

Kroki postępowania

1
Kalafior rozcinamy na małe "różyczki" i myjemy.
Krok 1 - Smażone kalafiory foto
2
Rozbijamy jajko i przygotowujemy bułkę tartą
Krok 2 - Smażone kalafiory foto
3
Moczymy kalafior w jajku
Krok 3 - Smażone kalafiory foto
4
Obtaczamy w bułce tartej
Krok 4 - Smażone kalafiory foto
5
Smażymy na patelni lub we frytkownicy w głębokim rozgrzanym oleju , aż kalafior będzie miał złoty kolor.

Życzymy Smacznego !!!
Krok 5 - Smażone kalafiory foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak