Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone jabłka do naleśników lub ciast

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3 szt
cukier wanilinowy 1 łyżeczkaa
masło 1 łyżka
cukier 3 łyżki
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone jabłka do naleśników lub ciast

Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobne kawałeczki. Jabłka wkładamy do rondelka, zalewamy 50 ml wody. Do jabłek dodajemy cukier wymieszany z cukrem waniliowym, oraz masło i wstawiamy na mały płomień. Gotujemy ok 10 minut ciągle mieszajac, do złączenia się wszystkich składników i częściowego rozpadu kawałeczków jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon i mieszamy. Taki nadzieniem smarować jeszcze ciepłe naleśniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 25.02.2013 08:40
dobre takie sa:)
Magula 07.11.2012 08:54
Pyszny i sprawdza się doskonale do naleśników i deserów
Konczi 06.11.2012 09:25
pycha mus!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak