Smażone gnocchi w sosie pieczarkowym

Smażone gnocchi w sosie pieczarkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    0,5 kg
  • mąka

    0,5 objetości ziemniaków
  • sól

  • pierś z kurczaka

    2 szt
  • pieczarki

    300 g
  • śmietana 18 proc

  • sól, pieprz

  • pietruszka

  • pestki dyni

  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zmielone ugotowane ziemniaki umieszczamy w dużej misce i dosypujemy mąki i jedno jajko. Ugniatamy ciasto i robimy kuleczki. Gotujemy do wypłynięcia w osolonej wodzie.

W między czasie należy zeszklić cebulkę na patelni, dodać pokrojona pierś kurczaka obsmażyć, po ok 10 minutach przyprawić solą, pieprzem, dynią. Na koniec dodać śmietanę i pietruszkę. Doprowadzić do wrzątku i wyłączyć.
Ugotowane kluseczki obsmażyć na maśle do pięknego koloru złotego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jasiek

30.12.2014 12:16
ale złociste

norweska20

26.12.2013 20:38
smakowite te gnocchi

Marta11

04.12.2013 13:27
pyszny obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat