Przepis i sposób przygotowania na: Smażone filety ze śledzia norweskiego z przyprawami i słodko-kwaśnym mango
Oczyszczone filety śledziowe myjemy i osuszamy, a następnie dokładnie nacieramy zmiksowanymi (w mikserze lub moździerzu) przyprawami Prymat. Ryby smażymy na rozgrzanym oleju, pod koniec zlewamy olej, dodajemy plastry czosnku, siekaną dymkę oraz masło ziołowe i dusimy kilka minut. Roszponkę dokładnie myjemy i osączamy. Pomidory koktajlowe kroimy w cząstki, mango obieramy i kroimy w cieniutkie plastry, skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny, a następnie dodajemy czuszkę, imbir i marynujemy kilka minut. Gotowe filety podajemy z marynowanym mango, roszponką, pomidorami koktajlowymi, dekorujemy listkami świeżej kolendry i skrapiamy marynatą pozostałą z mango.