Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone filety śledziowe w delikatnej zalewie octowej

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet śledziowy 10
mąka kukurydziana
cebula 1
ocet 1/2 szklanki
ziele angielskie 4
Liść laurowy suszony Prymat 3
Gorczyca biała cała Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone filety śledziowe w delikatnej zalewie octowej

10 filetów śledziowych posolić i popieprzyć a następnie spanierować w mące kukurydzianej.
Zdjąć z patelni, odsączyć na ręczniku papierowym i zostawić do wystygnięcia.

Przygotować zalewę: zagotować 3/4 litra wody w garnku, dodać pół szklanki octu, łyżkę cukru, liść laurowy, ziele angielskie i łyżeczkę gorczycy, posolić do smaku.
Do gotującej zalewy wrzucić pokrojoną w piórka jedną średnią cebulę i gotować jeszcze przez 5 minut. Zdjąć z ognia.

Śledzie ułożyć w naczyniu i zalać ostudzoną zalewą. Pozostawić na 12 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 30.03.2013 09:57
bardzo smaczne
kuklik 20.03.2013 16:48
bardzo lubię taką rybkę
idealme 19.03.2013 14:53
zjadłbym z wielką chęcią!
idealme 19.03.2013 14:50
a moja rodzina uwielbia:)
Kate131 18.03.2013 09:00
nie lubie sledzi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak