Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone filety rybne

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety rybne 1/2 kg
jajko 1 sztuka
mąka 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
cytryna 1/2 sztuki
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone filety rybne

Rybę płuczemy i osuszamy. Nacieramy solą i pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Skórkę z cytryny ścieramy na tarce o małych otworach i mieszamy z bułką tartą. Rybę panierujemy w mącę, rozbełtanym jajku z dodatkeim soli i pieprzu i na koniec w bułce tartej wymieszanej ze skórką cytrynową. Tak przygotowaną rybę smazymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 18.11.2013 10:33
smaczna rybka
gacopierz23 05.10.2013 19:46
dobra rybka
adelajda 19.06.2013 17:49
lubię ryki !
Magda60 13.10.2012 23:13
smaczne
mariel78 19.09.2012 21:50
uwielbiam rybki
fictor123 28.06.2012 20:02
mniam
Ela15 13.06.2012 20:15
super
kate.500 23.05.2012 08:20
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak