Smażone filety rybne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety rybne

    1/2 kg
  • jajko

    1 sztuka
  • mąka

    2 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4 łyżki
  • cytryna

    1/2 sztuki
  • sól

  • pieprz

  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę płuczemy i osuszamy. Nacieramy solą i pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Skórkę z cytryny ścieramy na tarce o małych otworach i mieszamy z bułką tartą. Rybę panierujemy w mącę, rozbełtanym jajku z dodatkeim soli i pieprzu i na koniec w bułce tartej wymieszanej ze skórką cytrynową. Tak przygotowaną rybę smazymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ONY_za_kare 18.11.2013 10:33
smaczna rybka
gacopierz23 05.10.2013 19:46
dobra rybka
adelajda 19.06.2013 17:49
lubię ryki !
Magda60 13.10.2012 23:13
smaczne
mariel78 19.09.2012 21:50
uwielbiam rybki
fictor123 28.06.2012 20:02
mniam
Ela15 13.06.2012 20:15
super
kate.500 23.05.2012 08:20
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat