Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone czerwone pomidory

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidor duzy
czosnek 5 ząbków
Zioła prowansalskie suszone Prymat
tymianek
pieprz świeżo zmielony
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (prowansalska)

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone czerwone pomidory

Pomidor przekrajamy na trzy części. Starajmy się aby były równe. Delikatnie nacinamy miąższ z obu stron tworząc kieszonki na czosnek. Czosnek obieramy i przekrajamy na plasterki. Kawałki czosnku umieszczamy w nacięciach w pomidorach. Oprószamy ziołami prowansalskimi i tymiankiem.

Po około 10 minutach lekko rozgrzewamy patelnię z olejem (wystarczą dwie łyżki) i układamy na niej pomidory. Smażymy na małym ogniu około 5 mint po czym przewracamy na drugą stronę i smażymy,posypujemy pieprzem. Zdejmujemy z patelni i przed podaniem posypujemy solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak