Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SMAŻONE BIAŁE SZPARAGI Z SOSEM SŁODKO-OSTRYM

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi białe 6 szt
cebula 1 szt
mango 100 g
truskawki 100 g
Musztarda stołowa Prymat 1 łyzka
ocet 2 łyzki
oliwa 2 łyzki
parmezan starty 50 g
jajko 1 szt
mąka pszenna 3 łyzki
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
natka pietruszki 1 łyzka
cukier 1 szczypta
olej do smażenia 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: SMAŻONE BIAŁE SZPARAGI Z SOSEM SŁODKO-OSTRYM

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Ze szparagów odkrawamy końce, obieramy, związujemy i gotujemy we wrzątku z odrobiną cukru.

SOS:

Cebulę drobno siekamy, mango oraz truskawki kroimy w kostkę.

Musztardę ucieramy z octem i oliwą, dodajemy cebulę, posiekaną natkę oraz pokrojone owoce – mieszamy.

Doprawiamy solą i pieprzem.

SZPARAGI:

Parmezan ucieramy z jajkiem, 2 łyżkami mąki oraz solą i pieprzem na gładkie ciasto.

Odsączone szparagi panierujemy w reszcie mąki, a następnie w cieście.

Smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju.

Podajemy na gorąco z sosem!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 21.05.2015 15:27
pięknie wyglądają
Mniam 21.05.2015 11:00
Ciekawy pomysł na szparagi. Ten owocowy sosik musi smakować rewelacyjnie.
Benita 21.05.2015 09:39
Muszą smakować cudownie. Bardzo fajna forma podania.
fotoviderek 20.05.2015 21:14
Świetny pomysł na szparagi :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak