Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone banany z pestkami dyni

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

banan 2 szt.
cukier 1 łyżka
cytryna 1/2 szt.
pestki dyni 2 łyżki
miód 2 łyżeczki
masło 1 łyżka
cynamon Prymat szczypta

Porada

Zamiast miodu można też użyć syropu klonowego.

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone banany z pestkami dyni

Banany obierz, przekrój wzdłuż na pół. Z połówki cytryny wyciśnij sok i skrop banany połową soku cytrynowego. Na patelni rozgrzej masło i usmaż na nim banany 2-3 minuty z każdej strony. Banany trzymaj w ciepłym miejscu, aby nie wystygły. Następnie na suchej patelni zrumień pestki dyni. Dodaj do nich miód, szczyptę cynamonu i resztę soku z cytryny. Trzymaj je tak na patelni do połączenia składników. Takim sosem polej banany.Możesz udekorować dżemem lub z bitą śmietaną i lodami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna43 05.02.2015 13:57
o wow, aż chce się jeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak