Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażona wątróbka z cebulą, warzywami i mizerią

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1/2 kg
mąka pszenna
cebula biała 2 szt
sól i pieprz
mleko
warzywa mrożone
masło
ogórek 1 szt
jogurt naturalny 1 kubek
cukier 2 łyż
ocet 1 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: smażona wątróbka z cebulą, warzywami i mizerią

Wątróbkę należy dokładnie oczyścić, przełożyć do miseczki i zalać zimnym mlekiem. Po około godzinie przełożyć na sitko i osuszyć. Cebulę kroimy w piórka i smażymy na oleju, nieco ją soląc. Z patelni zdejmujemy cebulę. Wątróbki panierujemy w mace i wrzucamy na gorący olej. Smażymy z każdej strony. Gdy będzie gotowa doprawiamy ją solą i pieprzem. Dodajemy do niej cebulę i chwilę razem dusimy. Warzywa przekładamy na patelnię. Dodajemy do nich masło, sól i pieprz. Chwilę smażymy, po czym podlewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości. Ogórka obieramy, kroimy w plasterki i przekładamy do miseczki. Dodajemy ocet, cukier i jogurt mieszamy. Na talerz wykładamy porcję warzyw, mizerii i wątróbki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 11.10.2016 11:48
Lubie taki obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak