Smażona tołpyga.

Smażona tołpyga.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty tołpygi

    2
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • pieprz

  • majeranek

  • cebula

    1
  • mąka

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Smażona tołpyga. foto
Płaty pokroić na kawałki, wymyć i przyprawić kucharkiem, pieprzem i majerankiem. Wkroić cebulę i odstawić do lodówki na 1 godzinę.
Krok 2 - Smażona tołpyga. foto
Obtaczać rybę w mące z każdej strony.
Krok 3 - Smażona tołpyga. foto
Smażyć na oleju na złoty kolor.
Krok 4 - Smażona tołpyga. foto
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rutynka

29.06.2012 09:54
mm pyszniutka

Wacław

01.03.2012 21:33
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat