Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona ryba w cieście naleśnikowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 1 kg
mąka 1 szklanka
mleko 3,2% 1,5 szklanki
jajko 1 sztuka
cukier 2 łyżki
ole 1 łyżka
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona ryba w cieście naleśnikowym

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy zakupione filety ryby do maczania w cieście naleśnikowym. Filety przyprawiamy z każdej z strony papryką, pieprzem i solą.
Krok 1 - Smażona ryba w cieście naleśnikowym foto
2
Przygotowuje ciasto naleśnikowe:
Cukier, mleko,olej, jajko, mąka wsypujemy/wlewamy do miski i miksujemy do momentu uzyskania jednolitej masy. Ciasto będzie rzadkie.
Krok 2 - Smażona ryba w cieście naleśnikowym foto
3
Przygotowaną wcześniej rybę maczamy w przygotowanym cieście naleśnikowym z każdej z stron. Układamy namoczone ryby na rozgrzaną olejem patelnię i smażymy.
Krok 3 - Smażona ryba w cieście naleśnikowym foto
4
Smażymy rybę z każdej strony na złocisty kolor. Gotową ściągamy z patelni i podajemy z różnymi dodatkami na przykład jako obiad.

Życzymy smacznego :)
Krok 4 - Smażona ryba w cieście naleśnikowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 05.01.2014 19:57
pyszna ryba,uwielbiam taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak