Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona pierś z kurczaka nadziewana pieczarkami.

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
pieczarki 4 sztuki
cebula 0,5 sztuki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
suszona natki pietruszki Prymat
masło 0,5 łyżki

Porada

Usmażone roladki można położyć na ręcznik papierowy,by pozbawić je nadmiaru tłuszczu ze smażenia.

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona pierś z kurczaka nadziewana pieczarkami.

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka umyć i osuszyć, a następnie przekroić ją wzdłuż na pół, na dwie części. Mięso natrzeć z obu stron solą, pieprzem i słodką mieloną papryką. Opłukane pieczarki pokroić w niezbyt duże kawałki, cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć na nim pokrojone pieczarki z cebulką doprawiając podczas smażenia pieczarki i cebulę solą i pieprzem do smaku oraz obsypując je sporą dawką suszonej natki pietruszki.
Krok 1 - Smażona pierś z kurczaka nadziewana pieczarkami. foto
2
Podsmażone z cebulą i doprawione pieczarki przełożyć na obie przyprawione części piersi z kurczaka.
Krok 2 - Smażona pierś z kurczaka nadziewana pieczarkami. foto
3
Z piersi kurczaka po nałożeniu pieczarek zwijać roladki chowając pieczarki do wewnątrz mięsa. Zwinięte roladki spinać wykałaczkami.
Krok 3 - Smażona pierś z kurczaka nadziewana pieczarkami. foto
4
Do miseczki wbić jajko i dosypać do niego trochę przyprawy do kurczaka. Zwinięte roladki nadziane pieczarkami obtaczać najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej.
Krok 4 - Smażona pierś z kurczaka nadziewana pieczarkami. foto
5
Smażyć roladki na patelni z rozgrzanym olejem na niezbyt dużym ogniu z obu stron, aż będą złociste i gotowe.
Krok 5 - Smażona pierś z kurczaka nadziewana pieczarkami. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 03.09.2014 13:13
dobre danie
gibli 02.09.2014 07:49
dobre miesko
Kejti 30.08.2014 17:42
Prosto i smacznie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak