Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona pierś z kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 szt
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
margaryna do smażenia 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
gorąca woda 1/4 szklanki
ketchup łagodny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona pierś z kurczaka

1. Pierś z kurczaka oczyścić. Posypać z obu stron solą, pieprzem i majerankiem.
2. Pierś obsmażyć z obu stron na złoty kolor.
3. Podlewać woda co jakiś czas, smażyć do miękkości.
4. Mięsko porwać rękoma na kawałki, polać z wierzchu ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 12.01.2016 10:17
dobre mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak