Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona pierś z kaczki Zewy

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kaczki 2 szt
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona pierś z kaczki Zewy

Piersi z kaczki umyć, osuszyć.
Delikatnie naciąć w kratkę skórę a potem posolić ją i oprószyć pieprzem.
Po 30 minutach piersi ułożyć na zimnej patelni skórą do dołu i od momentu jak filety zaczną skwierczeć smażyć 7 minut.
Potem obrócić na drugą stronę i smażyć 5 minut.
Usmażone piersi włożyć na blaszkę do pieczenia albo jeśli macie patelnię bez plastikowych rączek i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 4 minuty.
Potem piersi wyłożyć na kratkę i zostawić na kilka minut aby odpoczęły.
Przed podaniem kroić w plastry, można podać z konfiturą z żurawiny lub z tym co lubicie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 15.09.2016 10:36
pyszne mięsko
IKrakowianka 21.08.2016 20:03
perfekcyjnie zrobiona
agnieszka214 21.08.2016 18:18
zawsze kuszaco wyglada tak przyrządzone miesko
Aleksandra/Olcia 21.08.2016 16:58
mnaim mniam
Renata9 21.08.2016 15:54
Bardzo smaczny obiadek :-)
bertpvd 21.08.2016 15:08
świetne piersi :) jutro będę robić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak