Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona pierś z kaczki

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kaczki 2 sztuki
oliwa 1 łypka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Porada

Podajemy z sosem np.musztardowym i dowolnymi dodatkami.

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona pierś z kaczki

Piersi dokładnie myjemy pod zimną,bieżącą wodą a następnie osuszamy za pomocą ręcznika papierowego.

Ostrym nożem nacinamy stronę ze skórą w większą kratkę,tak przygotowaną pierś nacieramy solą i pieprzem.

Patelnię nacieramy oliwą i dobrze rozgrzewamy.

Na dobrze rozgrzaną patelnię kładziemy piersi ( stroną ze skórą do dołu)

Od momentu gdy skóra zacznie puszczać tłuszcz pieczemy po 6 minut z każdej strony ( nie należy piec dłużej ponieważ mięso stanie się twarde i gumowate)

Tak przygotowane mięsko odkładamy na deskę do krojenia i odczekujemy około 2 min. ( nie powinno się go kroić wcześniej ponieważ wypłyną całe soki i mięso będzie suche)

Po upływie 2 min kroimy mięsko w grubsze plastry .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.05.2014 21:08
smaczne mięsko
Kejti 02.04.2014 00:54
Uwielbiam kaczkę :-)
dodi 27.03.2014 10:22
pięknie wygląda
Janina 27.03.2014 10:10
Smaczne takie mięsko;)
Megg 27.03.2014 09:29
przepyszne mięsko
Izabela77 27.03.2014 08:46
wygląda rewelacyjnie, uwielbiam kaczkę;)
Iwa27 27.03.2014 08:33
wyglada bardzo apetycznie
berys18 27.03.2014 08:30
z chęcią bym popróbowała
agnieszka214 27.03.2014 08:29
takie mięsko moge zjeśc

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak