Smażona pierś kaczki - rozpływająca się w ustach

Smażona pierś kaczki - rozpływająca się w ustach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś kaczki

    2 sztuki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Smażona pierś kaczki - rozpływająca się w ustach

Kroki postępowania

Krok 1 - Smażona pierś kaczki - rozpływająca się w ustach foto
Umyte, osuszone piersi kaczki. Natnij skórkę na krzyż. Posól i popieprz mięso z obu stron
Krok 2 - Smażona pierś kaczki - rozpływająca się w ustach foto
Połóż pierś kaczki skórą do dołu (najlepiej na patelnię żeliwną) na zimną patelnię. Włącz ogień i smaż, aż skórka się zezłoci. Przełóż na drugą stronę i smaż minutę.
Krok 3 - Smażona pierś kaczki - rozpływająca się w ustach foto

Włóż patelnię do piekarnika (lub przełóż do rozgrzanego naczynia żaroodpornego) i piecz 2-3 minuty w 180 stopniach. Wyłóż z piekarnika  i odstaw na 3 minuty. Podaj.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

wolti 26.04.2016 18:42
Ten przepis jest rewelacyjny. Super soczysta pierś. POLECAM !!!
Aannkaa82 25.02.2013 20:38
Hmm ciekawe... Tylko jakoś taki krótki czas smażenia, nie bedzie w środku surowa? Ja się absolutnie nie czepiam tylko nigdy nie robiłam kaczki i chciałabym mieć pewność że będzie usmażona.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat