Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona miruna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z miruny 1 kg
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
Przyprawa curry orientalna Prymat
sok z cytryny
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
jajko 2
Pieprz czarny mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona miruna

Filety rybne pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny i oprószyć pieprzem cytrynowym i curry. Odstawić do lodówki na godzinę. Jajka roztrzepać dodając sól i pieprz. Kawałki miruny panierować w jaku, a następnie w tartej bułce. Kłaść na gorący olej i smażyć na brązowo z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka205 13.02.2015 12:33
Uwielbiam rybki pod każdą postacią

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak