Smażona miruna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z miruny

    1 kg
  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

  • Przyprawa curry orientalna Prymat

  • sok z cytryny

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej do smażenia

  • jajka

    2
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety rybne pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny i oprószyć pieprzem cytrynowym i curry. Odstawić do lodówki na godzinę. Jajka roztrzepać dodając sól i pieprz. Kawałki miruny panierować w jaku, a następnie w tartej bułce. Kłaść na gorący olej i smażyć na brązowo z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anka205 13.02.2015 12:33
Uwielbiam rybki pod każdą postacią

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat