Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona miruna

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z miruny 800 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 70 g
jajko 2 sztuki
sezam 4 łyżeczki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 2 łyżeczki
olej do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona miruna

Filety obsypać przyprawą do ryb (ja użyłam Przyprawy do ryb i owoców morza Prymat). Jajko roztrzepać w miseczce. Zamoczyć w nim filety, następnie obsypać sezamem i pieprzem. Filety obtoczyć w bułce tartej z obu stron. Na patelni rozgrzać olej i smażyć rybę z obu stron na złoty kolor. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bestia1155
bestia1155 11.02.2016 09:22
lubię tą rybkę
Motorek 22.11.2014 07:34
bardzo dobra
Mama niejadka 21.11.2014 20:13
zdrowa rybka :)
IwonaDD 21.11.2014 15:30
pyszna rybka
agogo2 21.11.2014 15:27
moja ulubiona ryba
Aleksandra/Olcia 21.11.2014 14:05
ta rybka jest pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak