Smażona kiełbasa z serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa zwyczajna

    0,5 kilograma
  • szczypiorek

    pół pęczka
  • olej

    odrobinę
  • ser gouda

    30 deko
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę pokroić w grubszą kostkę. Na patelni rozgrzać olej. Ser zetrzeć na tarce jarzynowej na dużych oczkach. Szczypior umyć,osuszyć i posiekać drobniutko. Na rozgrzany olej wrzucić pokrojoną kiełbasę i smażyć na złoty kolor. Kiedy kiełbasa będzie usmażona zmniejszyć ogień i wrzucić starty ser. Cały czas mieszać. Kiedy ser roztopi się na patelni dodać posiekany szczypior,przemieszać i wyłożyć na talerze. Podawać z keczupem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Natalia40 02.08.2012 21:02
pycha
Izabela/bella81 06.06.2012 21:31
A ja taką serową kiełbaskę położyłabym na bułkę lub chlebek :)
natii3624 04.06.2012 13:20
Super,polecam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat