Smażona kiełbasa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa zwyczajna

    0,5 kilograma
  • cebula

    1 mała
  • szczypiorek

    pół pęczka
  • keczup

    5 łyżek
  • majonez

    5 łyżek
  • olej

    odrobinę
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę pokroić w grubsze talarki. Na patelni rozgrzać olej. Cebulę umyć,obrać i posiekać drobniutko. Szczypiorek dokładnie umyć i posiekać. Kiedy olej się rozgrzeje włożyć kiełbasę. Za chwilę dodać cebulę i smażyć aż kiełbasa zbrązowieje. Dwie minuty przed wyciągnięciem potrawy należy dodać szczypiorek. Po usmażeniu danie wyłożyć na talerze. Keczup oraz majonez połączyć razem i wymieszać. Powstałym sosem polać kiełbasę. Smażoną kiełbasę najlepiej jeść z chlebem posmarowanym masłem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
natii3624 04.06.2012 13:21
Ekstra! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat