Smażona kapusta po pekińsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    500 g
  • cebule

    2
  • olej sojowy

    3 łyżki
  • sos sojowy

    1/4 szklanki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę pokrój w paski 2 cm.Rozgrzej wok dodaj olej ,wrzuć łyżeczkę ziaren pieprzu syczuańskiego i smaż chwilę następnie wyjmij ziarna łyżką.Wrzuć posiekaną cebulę i zeszklij.Włóż kapustę.Wlej sos sojowy,dodaj sól i smaż 4 min.Przed podaniem oprusz pieprzem syczuańskim.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat