Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona kapusta po pekińsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 500 g
cebule 2
olej sojowy 3 łyżki
sos sojowy 1/4 szklanki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona kapusta po pekińsku

Kapustę pokrój w paski 2 cm.Rozgrzej wok dodaj olej ,wrzuć łyżeczkę ziaren pieprzu syczuańskiego i smaż chwilę następnie wyjmij ziarna łyżką.Wrzuć posiekaną cebulę i zeszklij.Włóż kapustę.Wlej sos sojowy,dodaj sól i smaż 4 min.Przed podaniem oprusz pieprzem syczuańskim.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak