Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona flądra

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flądra 8 szt
pieprz 1 szczypta
płatki soli morskiej cytrynowe 1 szczypta
sok z cytryny 4 łyżki
mąka tortowa 200 gram
olej rzepakowy 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona flądra

Kroki postępowania

1
Flądrę myjemy, odcinamy głowę i czyścimy, ja to jeszcze skrobię a potem moczę z 2 godziny . Potem susze rybkę. Skrapiam cytryną porządnie , a potem posypuje solą cytrynową i pieprzem białym mielonym , Przed smażeniem trosze osuszam z nadmiaru soku z cytryny .
Krok 1 - Smażona flądra foto
2
Obsypuję mąką flądrę .
Krok 2 - Smażona flądra foto
3
Smażę na oleju rzepakowy teraz skórka będzie chrupiąca .
Krok 3 - Smażona flądra foto
4
Podawałam z ziemniaczkami .
Krok 4 - Smażona flądra foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 11.09.2013 15:05
super rybka
mufinka79 01.09.2013 11:51
Uwielbiam rybkę. Pycha!
Ola1984 01.09.2013 11:49
Uwielbiam flądrę w rodzinnym domu obowiązkowo pojawiała się na stole w każdy piątek.
Janina 01.09.2013 10:42
Lubię rybki, najbardziej smażone;)
w mojej kuchni 01.09.2013 09:37
dobra flądra to jest przysmak..
Magula 01.09.2013 09:08
Fajny obiadek, w sam raz na piątek.
Sylwia26 01.09.2013 09:01
ale smakołyki :)
Agata/MANTIS-KITCHEN 01.09.2013 07:38
Ryba, lubię w różnej postaci ale wydaje mi się , że najlepszy smak to smażonej ryby .
LoLa 01.09.2013 07:33
miałam w piątek mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak