Smażona cukinia

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2 szt
  • mąka

  • jajko

    2-3 szt
  • olej do smażenia

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię umyć, pokroić w grube plastry i wydrążyć środek. Delikatnie posolić. Na trzech osobnych talerzach rozsypać mąkę, bułkę tartą i jajko. Plastry cukinii obtaczać tak jak kotlety ( mąka, jajko, bułka tarta ). Później smażyć je na oleju na złocisty kolor.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika193 21.12.2011 23:39
często taką robię
Zoso 01.12.2011 21:59
smacznie wygląda
Sylwia88 13.03.2011 15:12
super
FAFIK 17.02.2011 21:01
Pychota! Też takie robię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat