Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona brukselka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 40 dkg
sól do smaku
olej do smażenia
czosnek 2 ząbki
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
ketchup łagodny
majonez
przyprawa do potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona brukselka

Brukselkę myjemy i gotujemy na pół miękko w osolonej wodzie i odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Do miseczki wbijamy jajka, razem z przeciśniętym czosnkiem i łyżeczką przyprawy uniwersalnej. Do drugiej miseczki wsypujemy bułkę tartą. Każdą brukselkę moczymy najpierw w jajku, potem bułce obtaczamy i na wrzucamy na patelnię. Smażymy z każdej strony na rumiano. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak