Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smarucha do chleba z gęsiny

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gęsia skóra 20 dag
wątróbka gęsia 1 sztuka
serce gęsie 1 sztuka
skrzydełko gęsie 1 sztuka
cebula 2 sztuki
papryka czerwona 1/2 sztuki
sól 1/2 łyżeczki
pieprz 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Smarucha do chleba z gęsiny

Kroki postępowania

1
Skórkę z gęsi kroimy w kostkę i wytapiamy z niej tłuszcz.
Krok 1 - Smarucha do chleba z gęsiny foto
2
Cebule kroimy w piórka. Następnie szklimy na łyżce masła.
Krok 2 - Smarucha do chleba z gęsiny foto
3
Do gotującej się wody dodajemy skrzydełko, żołądek i gotujemy 30 minut. Po upływie tego czasu dodajemy wątróbkę, żołądek oraz serce. Wrzucamy też koper, pietruszkę i gotujemy kolejne 30 minut. Zdejmujemy ze skrzydełka mięso, kroimy w kostkę razem z żołądkiem, wątróbką i sercem. Dodajemy do tłuszczu, wrzucamy też cebulkę z papryką. Doprawiamy solą i pieprzem.
Przekładamy do słoiczków i chłodzimy.
Krok 3 - Smarucha do chleba z gęsiny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 07.09.2016 17:41
Kaloryczne i dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak