Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smarowidło z wątróbek

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 800 g
marchew 1 szt
cebula 1 szt
seler naciowy
masło
wino białe 150 ml
sól
pieprz
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Smarowidło z wątróbek

Pokrojona marchew, cebule i seler wrzucić na patelnie z oliwa, posolić i chwile smażyć. Gdy zmiękną dodać oczyszczone i pokrojone wątróbki. Podlać winem. Gdy odparuje podlać woda, doprawić sola i pieprzem i dusić. Następnie wszystko zmiksować z dodatkiem masła lub oliwy z oliwek i ewentualnie dodać soku z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 22.02.2014 12:12
mojej babci przypadlaby do smaku, lubi podroby...
Kasia36 02.01.2014 18:05
Pomysłowe to smarowidło
ben-ka 14.10.2013 19:08
ciekawy przepis ja jeszcze tego nie jadłam.
mirosława4 25.08.2013 15:28
ciekawy pomysł :)
Grazyna0211 20.03.2013 13:52
fany pomysł można zrobić samemu zamiast kupować
Wacław 28.02.2013 10:29
pyszny ten pasztecik :)
Seba 22.02.2013 14:05
Musi być pyszne
kate.500 10.02.2013 21:59
pycha
sara1 11.01.2013 08:49
ciekawy pomysł
Angelika6 09.01.2013 21:46
dobre to smarowidło
Wafelek2601 18.11.2012 09:24
Fajny pomysł na pyszną pastę
Łukasz15 14.11.2012 18:08
Smaczne
berys18 28.08.2012 07:40
musi być pyszne
Kas2 11.08.2012 11:41
rewelacyjny pomysł na wątróbkę
KasiaK90 29.07.2012 14:23
pyszny pasztecik
olkaaa 18.06.2012 18:17
jeszcze takiego nie jadłam
Dorota37 07.06.2012 15:26
To taki domowy pasztecik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak