Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smarowidło tuńczykowe z warzywami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek naturalny 1 opakowanie
cebula czerwona 1 szt
korniszony 4 szt
papryka żółta 1/2 szt
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Smarowidło tuńczykowe z warzywami

Tuńczyka wyciągamy z puszki i odcedzamy na sicie. Odsączonego dodajemy do serka. Lekko mieszamy. Cebulę czerwoną siekamy drobno, korniszony kroimy w drobną kosteczkę. Paprykę zółtą myjemy osuszamy usuwamy pestki i białą błonkę. Pokrojone warzywa dodajemy do serka z tuńczykiem. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem kolorowym do smaku. Chłodzimy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 15.10.2013 19:26
fajne smarowidło
agogo2 15.10.2013 18:55
bardzo dobre
mufinka79 15.10.2013 18:33
Bardzo lubię takie smarowidełka do chlebka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak