Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"smarowidło" na kanapkę.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej do mięsa
boczek wędzony 40 dag
słonina 40 dag
cebula 2 duze
paptryka chilli 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat
czosnek 1 główka
schab 1 (rolada faszerowana)

Przepis i sposób przygotowania na: "smarowidło" na kanapkę.

Kroki postępowania

1
z racji tego , że została mi duża ilość faszerowanej rolady schabowe, która zalegała u mnie w lodówce postanowiłam ją wtkorzystać do zrobienia smarowidła na kanapki.
Boczek wędzony oraz roladę pokrojona w plastry przekręcamy przez maszynkę.
Krok 1 - "smarowidło" na kanapkę. foto
2
podobnie postępujemy z cebulą, jak i stopioną na patelni słoniną i obranym czosnkiem.
Krok 2 - "smarowidło" na kanapkę. foto
3
Wszystkie przekręcone produkty wrzucamy do garnka , z olejem ( ja dałam tak by zapełnić dno garnka). Wstawiany na mały ogień a okres około 15-20 minut. W tym czasie doprawiamy ją do smaku. Gorącą przekładamy do czystych słoików i szczelnie zakręcamy. Dzięki temu może stać dłuzej w lodówce, a w smaku jest bardzo dobre.
Krok 3 - "smarowidło" na kanapkę. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 06.05.2013 23:40
SWETNE NA KANAPKE
sara1 21.11.2012 23:54
fajny pomysł
Pani Domu 21.11.2012 21:53
fajne smarowidło

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak