Smarowidło jajeczne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka ugotowane na twardo

    5 szt
  • majonez

    2 łyżki
  • szczypiorek

    pęczek
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    kilka
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szczypiorek i dymki drobno siekamy. Ugotowane jajka przekładamy do miski ,dodajemy majonez i widelcem rozdrabniamy. Dodajemy posiekany szczypiorek ,dymki wszystko dokładnie ze sobą łączymy. Do smaku doprawiamy przyprawą w płynie.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renata9 19.02.2015 13:20
Bardzo fajna pasta do chlebka, muszę taką też zrobić
Asik32 19.02.2015 12:54
fajny pomysł na posmarowanie kanapki!
Hrabina w kuchni 19.02.2015 12:10
Często robię taką pastę, jest bardzo smaczna :)
erym 19.02.2015 12:03
pieknie podane, przepis znany i lubiany przeze mnie :)
Monika-twin 19.02.2015 11:32
fajna pasta.
Kuchenka 19.02.2015 11:24
pomysłowe, podoba mi się
Malinka 19.02.2015 09:11
Dla mnie najlepsze do chlebka :)
Iwusia 18.02.2015 23:21
uwielbiam takie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat