Smarowidło fasolowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Smarowidło fasolowe to zdrowa alternatywa dla smalcu. Pieczywo, smarowidło i ogóreczek to wszystko czego potrzeba. Ale za to jakie to smaczne i zdrowe. @wiejskachatka
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • fasola biała z puszki

    1 puszka
  • cebula

    2 szt.
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt.
  • ziele angielskie

    3 szt.
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • sos sojowy jasny

    1 łyżka
  • pieprz

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
  • olej

    2 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę posiekać i podsmażyć z przyprawami na kolor złocisty. Wyjąć ziarna i liście. Odcedzić fasolę, przepłukać i zblendować na gładką masę dodając odrobinę wody, sos sojowy oraz majeranek. Do masy dodać podsmażoną cebulę i dobrze wymieszać. Można do smaku dodać sól i pieprz (wedle uznania).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat