Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smarowidło fasolowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Smarowidło fasolowe to zdrowa alternatywa dla smalcu. Pieczywo, smarowidło i ogóreczek to wszystko czego potrzeba. Ale za to jakie to smaczne i zdrowe. @wiejskachatka

Składniki:

Składniki

fasola biała z puszki 1 puszka
cebula 2 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
ziele angielskie 3 szt.
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sos sojowy jasny 1 łyżka
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta
olej 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Smarowidło fasolowe

Cebulę posiekać i podsmażyć z przyprawami na kolor złocisty. Wyjąć ziarna i liście. Odcedzić fasolę, przepłukać i zblendować na gładką masę dodając odrobinę wody, sos sojowy oraz majeranek. Do masy dodać podsmażoną cebulę i dobrze wymieszać. Można do smaku dodać sól i pieprz (wedle uznania).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak