Smarowidło do pieczywa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podgardle

    600 g
  • cebula

    1 szt
  • mięso z kurczaka ugotowane

  • smalec

    150 g
  • mleko

    70 ml
  • sól

  • pieprz

  • majeranek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podgardle zmielić w maszynce do mięsa przez duże otwory. Włożyć do rondla i smażyć na małym ogniu. Ugotowane mięso z kurczaka i wołowinę z rosołu również przepuścić przez maszynkę do mięsa. Gdy podgardle będzie zeszklone dodać smalec i posiekana cebule. Zostawić chwile na ogniu. Następnie dodać mleko i zmielone mięso i smażyć jeszcze 5 minut. Doprawić sola, pieprzem i majerankiem. Po ostudzeniu wstawić do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 12.12.2013 08:48
z pewnością jest bardzo dobre
IZABELA29 10.11.2013 10:32
muszę zrobić podobne
ben-ka 09.11.2013 08:34
Mnie by smakowało.
IZABELA29 06.10.2013 09:00
pyszne do pieczywka
anemon 26.09.2013 22:21
Dla mnie Twoje smarowidło to nowość, ale widzę, że wiele osób zna i zachwala, więc musi być smaczne.
MagdaXXX 10.06.2013 20:20
mniam mniam
natalia.doradca 13.04.2013 09:15
pomysł ciekawy
Bernadeta1 15.03.2013 00:24
musi być smaczne
Wacław 25.02.2013 09:45
domowe najlepsze i bez konserwantów,pycha !
sara1 12.02.2013 07:57
pomysłowo zrobione

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat