Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smarowidło do chleba

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 4 sztuki
cebula 1 sztuka
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
majonez 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Smarowidło do chleba

Jajka gotujemy na twardo,przelewamy wodą,studzimy,obieramy ze skorupek,trzemy na tarce jarzynowej o grubych oczkach.Cebulę obieramy siekamy drobno nożem łączymy z jajkami,osączonym tuńczykiem z zalewy oraz majonezem,doprawiamy do smaku solą i pierzem,mieszamy w salaterce,posypujemy posiekaną natką pietruszki,chłodzimy w lodówce.Podajemy jako dodatek do smarowania pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 17.09.2014 20:05
Moja ulubiona pasta ;)
Kolorowa 14.09.2014 18:48
Bardzo ciekawe ;)
wyattearp 14.09.2014 14:18
uwielbiam smak takiej pasty
Magula 14.09.2014 12:31
Smakowite smarowidło
inka2012 14.09.2014 11:27
na pewno smaczne!
CAROLL1989 14.09.2014 11:16
ładne ujęcie :)
Triss 14.09.2014 11:03
super pasta. :)
Bożena6 14.09.2014 10:11
pyszzne musi byc.
Ali 14.09.2014 09:45
Wygląda smakowicie :)
Konczi 14.09.2014 09:42
Super ... poproszę o kanapeczkę z Twoim rarytasem :D
Futka 14.09.2014 09:35
Pycha! - Uwielbiam takie smarowidła na bazie jajek :)
kloruś 14.09.2014 09:34
wygląda zachwycająco!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak