Smarowidło do chleba

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka ugotowane na twardo

    4 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • majonez

    1 łyżka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo,przelewamy wodą,studzimy,obieramy ze skorupek,trzemy na tarce jarzynowej o grubych oczkach.Cebulę obieramy siekamy drobno nożem łączymy z jajkami,osączonym tuńczykiem z zalewy oraz majonezem,doprawiamy do smaku solą i pierzem,mieszamy w salaterce,posypujemy posiekaną natką pietruszki,chłodzimy w lodówce.Podajemy jako dodatek do smarowania pieczywa.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia56 17.09.2014 20:05
Moja ulubiona pasta ;)
Kolorowa 14.09.2014 18:48
Bardzo ciekawe ;)
wyattearp 14.09.2014 14:18
uwielbiam smak takiej pasty
Magula 14.09.2014 12:31
Smakowite smarowidło
inka2012 14.09.2014 11:27
na pewno smaczne!
CAROLL1989 14.09.2014 11:16
ładne ujęcie :)
Triss 14.09.2014 11:03
super pasta. :)
Bożena6 14.09.2014 10:11
pyszzne musi byc.
Ali 14.09.2014 09:45
Wygląda smakowicie :)
Konczi 14.09.2014 09:42
Super ... poproszę o kanapeczkę z Twoim rarytasem :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat