Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smalec ze słoniny i podgardla...

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgardle surowe 50 dag
słonina 70 dag
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: smalec ze słoniny i podgardla...

słoninę i podgardle surowe zmielić w maszynce do mięsa na średnich oczkach sitka

teflonowy garnek rozgrzać i wsypać zmielony tłuszcz, co jakiś czas zamieszać, gdy zacznie sie wytapiać to na mniejszym ogniu topić, skawrki sie za mocno nie spieką a tłuszcz się dobrze wytopi

gdy skwarki są rumiane wrzucić ziele angielskie i liście laurowe, zostawić do wystygnięcia, przelać do smalec do naczynia - doskonale smakuje z pieczywem, dobry do smażenia, duszenia np. kapusty............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 13.04.2017 22:05
palce lizać smalczyk !!!!!!!!!!!!
MonikaW 13.04.2017 21:47
taki robi moja mam plus cebula
RenataZ-et 13.04.2017 21:18
smaczny smalec

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak